Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Banankontakt
10 december, 2009, 5:53 e m
Filed under: Arbeit, Diffusa tankar, Succé | Etiketter: , , ,

På en utbildningsdag för inte så länge sedan fick jag lära mig att kirurgi egentligen var enkelt. Det sas att det var så enkelt att man kunde dressera apor till att bli kirurger, förutsatt att man hade tillräckligt många bananer. Jag tror att det är en koppling man skulle göra gott i att undersöka lite noggrannare.

Kirurgernas expedition ligger precis bredvid medicin-expeditionen, där jag håller till om dagarna numera. En tanke har tagit form i min hjärna. Som ett vetenskapligt experiment skulle jag kunna börja lägga ut bananer i och omkring kirurgexpeditionen och se vad som händer. Sen kan jag gömma mig bakom en journalpärm och studera kirurgerna in action. Kommer de att nafsa på bananerna? (Kommer andra personalkategorier att nafsa på bananerna och förvandlas till kirurger?) Det får man se. Jag tror jag börjar imorgon. Som ni förstår kommer nästa blogg bli mycket spännande. (Håll även koll på nästa års nobelpristagare.)


4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Spännande experiment. Jag ska börja lägga ut grisöron med senap på och se om andra yrkeskategorier än psykiatriker äter.

Kommentar av systersmisk

Bra idé! Det är ju lite som att ställa ut gröt till tomten i juletid, tror det för tur med sig även att utfodra sin psykiater.
Har f.ö. hört att kuratorer är svaga för kalvbräss…

Kommentar av ordsallad

Ska ge mig ut imorgon för att strypa en kalv och leta reda på brässen. För att vara sjuksköterska har jag usla anatomiska kunskaper (om vi bortser från mannens kön) så det lär ta ett tag.

Kommentar av systersmisk

Jag antar att det är resultatet av att ni sätter så mycket katetrar i ert landsting. Fina slangar det där. (Katetrar alltså.)
Och brässen ja, detta förunderliga lilla organ.
Ko-anatomi är svårt, de har ju sjukt många både ben och magar. Helt crazy. Men kuratorerna just loves it. Lycka till!

Kommentar av ordsallad
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: