Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Traum, Arbeit, Wahlborg
29 april, 2008, 6:58 e m
Filed under: Diffusa tankar, Succé | Etiketter: , , , , , ,

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut. Jag drömde att jag var vän med en beduin. Han hade ett tältläger (med kuddhörna) i ett stort rum som påminde lite om expeditionen på medicinakuten. Beduinen var ovän med andra beduiner som också hade sina läger i rummet. Alla hade färgglada sidenkuddar, de kom och satte sig på varandras kuddar och det blev allmänt dålig beduinstämning. Jag kände väl att det var dags att dra vidare, för det gjorde jag.
Jag var hemma i mitt korridorsrum och arbetade hårt, jag rensade duschavloppet. Till slut lyckades jag bända upp golvbrunnen för att se vad det var som täppte till. Det var en hyacint som slagit rot där, visade det sig. Men den hade torkat lite och jag förstod att det såklart var därför det var stopp. Det slutade med att jag grävde upp hyacinten, skämdes över att jag berövat den dess livsutrymme men också glad att det skulle gå att duscha igen.
Sen ringde klockan, och jag vaknade. Nu är vi tillbaks i verkligheten alltså. Jag tror aldrig jag drömt att jag vaknat. Det kanske inte går.

Jag gjorde mig färdig, klädde mig i lagom propra kläder, och cyklade mot jobbet. Cykeln, min fula cykel, rullar lätt när solen skiner. Sen kom jag fram, oväntat.
Jag gillar jobbet, det måste jag säga. Mottagning är roligare än avdelning. Avdelningar är bra om man vill ha mycket pesudofritid och surfa på jobbet. Mottagningar är bra om man faktiskt vill göra något. I motsats till vad man kanske kan tro när man läser min blogg så vill jag faktiskt göra något. Något bra. Och det finns mycket som behöver göras, ibland känner jag att jag gör det riktigt bra, och då trivs jag lite extra och blir glad i själen. Kanske skriver jag mer om det där en vacker dag. Ibland känner jag i och för sig att jag gör det dåligt också. Då åker jag hem och ojar mig lite. Det känns inte så bra.

Imorgon är det valborg. Det är det närmsta vårblot/orgie man kommer i Uppsala. Folk är många, glada och de är fulla. Utom några stackare som jobbar. Lyckligtvis är jag ledig från jobbet (det trivsamma) och deltar i orgien.
Hej och hå. Såsom traditionen bjuder blir det pickenick och Southern Comfort och galopp. Årets sällskap är fullt av jokrar, och det oroar mig lite. Folk är ju inte så roliga alltid. I det avseendet är jag en liten otrevlig elitist. Men det är ju så, det duger inte att hymla med det.
Vår illa dolda narcissism, det är väl det som gör oss mänskliga?


14 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Det går. Att drömma att man vaknar och så sover man.

You should always trust a lady!

Kommentar av LadyC

Jag trodde att du försvunnit, typ. Men du kanske bara sov (och drömde att du vaknade).
Det skulle för övrigt jag också vilja. Inte försvinna då, men meta-drömma. Men jag kan väl tro på att det går, då…

Kommentar av ordsallad

Ja, det är faktiskt lite häftigt. Fast jag antar att de inte klår kinserna att få ihop flera meningar i ett enda tecken!

Får man fråga hur du hittade till min blogg, förresten? Sällan nytt folk läser :P

Kommentar av ordbajseri

jag drömmer väldigt ofta och väldigt mycket och att drömma att man är vaken och tro på det har jag också lyckats med, tyvärr rör det sig då främst om ganska hemska drömmar, så vaknar jag på riktigt av att jag gråter, men det har hänt att jag skrattat också =)

Moment 22 – http://www.momenttwentytwo.wordpress.com

Kommentar av momenttwentytwo

Ordbajs:
Förklaringen är att ordet ”ORDBAJS” kom upp med stora bokstäver på wordpress-förstasidan, och det kunde jag ju inte motstå att klicka på.
/dito sallad

Moment22:
Jo, jag har också drömt att jag varit vaken och ”vetat” att jag inte drömt, men aldrig drömt att jag vaknat, märkligt nog. Nog inte skrattat efteråt heller tyvärr. Och gråtdrömmar är ju inget vidare. Huä.

Kommentar av ordsallad

Haha, var min blogg på förstasidan? Det har jag aldrig sett innan. Tufft :D

Vad är du för en filur då? :P

Kommentar av ordbajseri

En basset håller för det mesta. Basseten uppfanns av misstag under första världskriget då engelsmännen jobbade på den första pansarvagnen. En utspilld kopp kaffe på ritningarna slutade med att den stabilaste hunden genom tiderna såg dagens ljus.
På slagfältet fungerade den dock under förväntan. Visserligen låg bassetförlusterna på fina 0% då ingen tysk hade hjärta nog att peppra vovven, men de allierade hittade helt enkelt ingen användning för den samt att den förbrukade proviant i rasande (om än något bassetmaklig) takt.

Kommentar av bergatroll

Narciss(isism)??? Jag trodde det var en hyacint du hittade i avloppet….

Kommentar av Mammamumrik

Hoppas det var en fin Valborg i Uppsala o att mössan inte kliar för mycket. Och att det gick bra med sällskapet.
Tänkte på en sak. Ska man ägna sig åt narcisism är detta den ideala årstiden – just nu ska de ju blomma ut.

Kommentar av Mammamumrik

Fint du skriver om ditt jobb! Du vet säkert att du tillhör en tunn skara som verkligen tycker om sitt jobb…

Kommentar av Sweetish

Ordbajseri:
Det måste vara enormt tufft. Tänk att en dag få komma dit. Vad jag är för en filur har jag också undrat ett antal gånger, men jag har inte kommit på något särskilt bra svar än. Kanske får man veta ngt av att läsa bloggen…

Bergatroll:
Ah, tänk att den hade en så intressant historia, ze basset. Nu är jag lite mindre orolig, kanske vågar jag tom se om filmklippet. Fast jag skulle å andra sidan vara lite orolig om en vanlig pansarvagn hoppade ned för ett stup också…

Mammamumrich:
Den där ordvitsen var ju dålig tillochmed för att vara ordvits :)
Själv odlar jag som sagt hellre min narcissism än ordvitsar dock. Vad odlar du själv?

Sweetish:
Mjo, det känns lite lyckligt lottat på så vis. Men med tanke på att jag är jag och jag har jobbat där en månad och har ca 40 år kvar till pensionen så hinner jag nog tröttna tids nog… :)

Kommentar av ordsallad

Jag lurar runt hörnet. Bloggar på AB så den andra ligger liksom i träda.
Eller så sover den.

Kommentar av LadyC

Men faktiskt just ovnliga narcisser såklart. de står i trädgården, alldeles dubbelblommiga och med orange/aprikos mitt (ser ut som flikiga stekta ägg på stam – rätt märkligt) och med många blommor i klase
Dålig vits kanske – men inte såååå långsökt. Dom är ju etymyologiska kusiner lökarna och åkomman. De har namn efter samma yngling, vet han. Eller gör han inte det??

Kommentar av Mammamumrik

LadyC:
Eller i ide. Som en björn.

Mammamumrik:
För att dölja min pinsamma okunskap ska jag genast googla på det!

Kommentar av ordsallad
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: