Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Das Filmabend ist hier. Ins Kino zu Hause.
29 mars, 2008, 5:50 e m
Filed under: Bonjour tristesse, Kulturkoftan | Etiketter: , ,

Som det framgår av rubriken har jag ännu inte lyckats sluta med Kraftwerkorgierna än, men ikväll ska det bli andra bullar. Alternative Bullen. Då ska nämligen Filmkvartett Alfa sammanträda för ett av sina beryktade möten. Kvartetten består alltså av fyra (4, vier) medlemmar som turas om att visa upp sina favoritfilmer för varandra. Det var i alla falla fall så det började, nu har det urartat så att man snarare ska ordna en helkväll med middag, tillzugg, wein und annat som kan behövas. Gemütlich, kulturisch, cineastisch. Tyvärr blir det ingen tysk film ikväll. Kein Kino.
Dock försöker jag öva på min tyska, komma ihåg användbara ord. Dessutom försöker jag bryta på tyska när jag pratar svenska. Dialekt Korrekt. Det går väl sådär.
Om du (av någon anledning som jag i nuläget inte förstår) vill kommentera det här inlägget är det för övrigt tvång på att skriva vilken film du skulle välja att visa.

Nu ska jag sitta helt apatisk tills det är dags att äta. Jag måste verkligen skaffa mig en hobby. Ein aktivität, Knyppling und gesundheit. Nyss kollade jag på Wikipedia där de gav exempel på hobbyer. Bangolf, fiske, husdjur, loppmarknad, modellbygge samt wikipedia var några av deras förslag. Oj vad det är svårt att välja. Wikipedia verkar ju lockande. Jag hoppas sannerligen att det är matdags snart. Wurstzeit.
Tschüss.

Tänkbar hobby?


4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Eftersom jag aldrig pluggat tyska kan jag inte öva på språket. Att tala med tysk brytning är väl en möjlig hobby? När man behärskar det kan man sedan gå vidare. T.ex. spansk brytning, med mål att männislor ska kunna höra om det är latinamerikansk eller europeisk spanska.

Jag skulle visa ”Dogma” av Kevin Smith. Ikväll ska 11-åringen (en av FF marodörerna) och min gode vän på tillfälligt besök välja film här. Har jag tur blir det en annan KS-film (nej inte en film om ett jättelikt sjukhus (förlåt två) där man kan AT-tjänstgöra, tänket jag present company var nödgad att förklara lite).

Men att sitta alldeles apatisk under självvalda och tidbegräönsade stunder är väl oxå en hobby??

Kommentar av Mammamumrik

”Der Himmel über Berlin”. Såklart.

Kommentar av Tant Turban

Jag är rebell så nån film blir det inte. Försök straffa mig om du kan.

Tyska är bara så besvärligt. Läste det lite på gymnasiet på medeltiden… Det pinsamma är att mina barn talar hyfsad tyska nästan allihop… dom hade tysk nanny när dom var små… och har sen tillbringat somrar hos henne. En av ungarna har t o m studerat tyska vid tyskt universitet med hennes hjälp…

Kommentar av kyrksyster

Mammamumrik:
Det har du rätt i! Då har jag faktiskt en hobby.
Nu ska jag googla på DOGMA. (Är amerikansk slang för tik?)

TT:
Den var faktiskt redan på tapeten för min nästa visning…

k-sistah:
Aha! Då kan du kanske skicka hit ett av dina barn att lära upp mig? Jag var nog aldrig någon stjärna på det där. Keine stierne.
Nu ska jag fundera på ett lämpligt straff…

Kommentar av ordsallad
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: