Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Preben och Majvor
9 mars, 2008, 5:26 e m
Filed under: Okategoriserade | Etiketter: , , , , , , , , , ,

Igårkväll kom vattenpipan till heders (igen) när A & J kom på besök.
Först tittade vi pliktskyldigt på schlagern (nördiga detaljer som att vi faktiskt satte poäng på låtarna talar jag tyst om). Min onda sida, låt oss kalla honom Preben, fick återigen utlopp då jag kunde känna sann och ren glädje när Carola åkte ut. Otäck kvinna med otäck låt. För den som såg programmet kan nämnas att Nordman borde använda henne som häxan i deras scenshow i globen sen (Prebens goda idé).

Min goda sida, min inre lilla tant (låt oss kalla henne Majvor) var också med på ett hörn då hon bakat en (jättegod) äppelpaj som jag gödde alla närvarande med. Sedan spelte vi sällskapsspel och levde lyckliga i alla våra dagar.

Det kan förresten tyckas förvirrande med Preben och Majvor, och dessutom mitt riktiga jag som försöker gömma sig bakom nämnda två alteregon. Men så kan det vara, jag vill ju gärna vara lite svår och vad är då bättre än att dela upp sig i två olika karaktärer? (Lite som Henry och den andra brodern från Klas Östergrens Gentlemen, det gillade jag, och nu fick jag dessutom inte en litteraturreferens och kan känna mig ännu lite svårare!)

Idag har jag spelat Fable. Ett datorspel, m.a.o.. Man är en liten figur som ilar runt och gör det ena hjältedådet efter det andra. Fast man kan själv välja om man ska göra snälla eller elaka saker. Preben och Majvor har såklart helt olika åsikter, men eftersom Majvor är en bastant dam och Preben en liten spenslig dansk får Majvor förstås bossa helt över mina handlingar. Jag är alltså oerhört snäll och räddar folk på löpande band, får massor av snällhetspoäng.

Ju fler grejer man gör desto bättre och tuffare blir man. (Ja, i spelet alltså.) Efter ett uppdrag fick jag ett par skor med en spik som stack upp från tårna. Man förstår ju direkt hur osannolikt tuffa ett par sådana skor är, så dom används flitigt. Majvor känner sig lite som punkmormor och anfaller onda getingar och dvärgar och annat oknytt med en helt annan frenesi än tidigare.

Nu är det dags att laga mat. Idag blir det morot och koriander, bl.a..


5 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Dvärgar? <3

Men nä. Gå och imundiga Bioshock istället (vad tycker du, hittar du Ayn Rand där?) och låt Preben få utlopp. Hans Carolaförakt visar att han är lite cool kille sådär. Och du har _fel_, Thompa är the hawtness. Jag bifogar en bild och ansvarar inte för kåtslaget som kan följa.

Kommentar av Tant Turban

Är du lite schizofren? Yrkesskada?

Kommentar av Imse Vimse

Majvor är alltså inte snällare än att hon kan sparka ihjäl stackars getingar med spikskor?

Kommentar av arielleman

Nä nu får du allt lära dig att bara skriva med STOR text, det där lilla plutteriet orkar jag inte läsa. Och sannolikheten att jag då går miste om något intressant är nog större än du kan ana. :)

Kommentar av Louise

Aaaah! Morran smackar förnöjt. Var det inte det hon visste? Tänk att alla Morrans favoriter har danska låtsaskompisar. Kajan har Mikkelsen och Herrnixon har Preben.

Måste betyda nåt.

Tut?
gissar Morran

Kommentar av Morran
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: