Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Improviserad misärblogg – nu med dystopiskt tillägg
31 januari, 2008, 11:06 e m
Filed under: Bonjour tristesse

Imorgon börjar Arbetet. Jullovet är slut och nästa termin är 40 år lång. Den kallas arbetslivet och är i allra högsta grad obligatorisk. Det känns sådär.

Ute blåser det en del hör jag. Det däremot känns bra. Stormen Tuva viner och står i, hon verkar väldigt motiverad. I hemlighet hoppas jag på att en mängd stora träd ska blåsa ned på strategiska ställen. Ett ska blåsa ned och obarmhärtigt krossa min cykel. Ett antal andra nedblåsta träd ska ödelägga stora delar av Uppsalas kollektivtrafik. Egentligen kanske det bästa vore om Tuva helt sonika blåste ned ett superstort träd som blockerade ingången till huset.
Poängen med allt detta är förstås att jag skulle slippa gå till jobbet imorgon. Jag skulle gott kunna sitta hemma någon dag till, gnaga på mitt nutellaförråd och vänta på att superträdet som blockerade porten röjdes bort. Det vore trivsamt att vara lite i nöd sådär. Lagom mycket nöd.

Fast egentligen jag vill jobba, innerst inne vet jag ju att jag njuter av ledig tid om den har ett väldefinierat slut någonstans. Jag gillar bara inte tanken på att det där slutet är nu, om nio timmar. Slutet passar alltid bättre några dagar längre fram.

Tillägg 00:14
Nu är det imorgon. Tyvärr sover jag inte då jag ikväll saknar de mest rudimentära sovarskillz. 
Appropå Tuva och naturkatastrofer och annat som kan göra att jag slipper ta mig till jobbet imorgon vill jag komma med ett tillägg. Utöver det önskvärda träd-scenariot beskrivet ovan skulle det även gå bra med ett vulkanutbrott eller en översvämning, eventuellt också en syndaflod. Tyvärr är det dock knapert med aktiva vulkaner i uppsalatrakten , så kanske är det en syndaflod som gäller. Det skulle på sätt och vis kännas befriande. Jag skulle kunna knåpa ihop en liten ark och segla iväg. Ta med köksmyrorna, pierre och lite goa kvalster och börja om på nytt (tyvärr då utan zebror och giraffer och andra kändisdjur som är svåra att få tag på).
Nu ska jag sova och drömma synnerligen syndiga drömmar så att den där floden kommer igång.

Dagens (önske-)diagnos:

 

W49.00 

Exponerad för andra och icke specificerade icke levande mekaniska krafter

 

 


20 kommentarer so far
Lämna en kommentar

aha, arbetslivsterminen.jag får tillönska dej en god början på den.och fortsättning.och att stormen tuva färdas varsamt fram med den cyklande hrnixon.blåser rätt väg s a s.om det då är dit eller hit…med eller mot…det låter jag vara osvuret.bäst så.ha det gott!

Kommentar av Nea

Tack! Tror jag. Det var så vagt formulerat att man inte kan annat än att tolka in ngt välvilligt och tacka för det… :)

Kommentar av herrnixon

Kan inte Tuva ta med sig Eskilstuna också när hon ändå röjer runt? Det skulle vara intressant att vakna upp i göteborg eller London, Kvikkjokk eller New York till exempel. Särskilt med tanke på att det är mer liv på ett bårhus än i Eskilstuna på en torsdag kväll. Ja, det är ju också en önskan…

Kommentar av Ett herrans liv

Jag ska tala med tuva. Vi har en god kontakt (även om hon aldrig mosade cykeln som jag önskat).

Kommentar av herrnixon

Jag hoppas också på att Tuva ska gå bananas här i Uppsala.

Kommentar av Hannah

Jag tycker Tuva gjorde ett rätt dåligt jobb, eller vad säger du?

Kommentar av herrnixon

hmmm…det var visst båda vagt och välvilligt.men allra mest det senare.tänkte jag då mej iaf.jo. :)

Kommentar av Nea

Jo, men det gick fram :)Jag bugar och bockar.

Kommentar av herrnixon

Men alltså… poängen med Arken är att den ska byggas innan syndafloden… så då får du allt sätta igång och JOBBA på det!

Kommentar av kyrksyster

Kanske tur det inte blev ngn syndaflod då kanske. Det var på det stora hela taget en rätt tam storm faktiskt, iaf i Uppland…

Kommentar av herrnixon

Jag har också väntat på den där Tuva. Hon kunde gärna få slita upp en stor tuva utanför min dörr. Undrar om det skulle räknas som giltig frånvaro från jobbet? Stor tuva stjälpte litet lass!

Kommentar av Imse Vimse

Hade jag varit chef så visst! Eller, mja, det får kanske vara en rätt rejäl Tuva ändå. Och det var det ju inte… :)

Kommentar av herrnixon

Äsch, du är bara amatör i arbetslivet.Vänta tills du ligger i sängen på morgonen och känner efter och hoppas på en liten stroke, en hjärntumör eller åtminstone en fraktur i nacken!

Kommentar av Ister

Oj.Jag har inte ens tänkt att det kan gå så långt. Men det kommer det förstås att göra.

Kommentar av herrnixon

Nä, det är ju att jämföra äpplen med päron ( föredrar päron, by the way) Man bör ha lite koll på Odysseus för att få ut nåt av Strändernas svall… samt uppskatta kreativa språkvändningar. Det jag tyckte mest om var just språket. Han hittade på så mycket skojiga verb bl. a. Dock är inte Strändernas svall hans, i mitt tycke, bästa. Läs om Olof sen – i synnerhet Se dig inte om följde mig flera dagar efteråt. Gillar du galghumor och är intreserad av historia måste du läsa Okänd soldat av Linna. Vet inte om det finns fler översättningar, men läs den som Stormbom översatt. Jag läser om den vart tredje år ungefär, och varje gång blåser jag nästan ur skorna över språket och den karga humorn. Saatan i gaatan så bra! tjoar Morran (som tycker det passar bättre med blottad bringa på tremånaders sötnosar än på lurviga strandraggare )

Kommentar av Morran

Språket gillade jag också, och det sättet han skildrade personer på, iaf när jag läste novellen innan. Du borde försöka få tag på en novellsamling av karln!Nog har galghumor sin charm också, problemet är bara att jag har en stor (jättestor) hög med böcker jag vill läsa, men en liten (jätteliten) mängd fritid. Men jag ska lägga den på mittet.

Kommentar av herrnixon

Ajajaj..man ska passa sig för vad man önskar. Tänker närmast på vulkanutbrott och syndafloder då.Lite insnöning kanske passar? :)

Kommentar av Tyra Tok

Inget hjälper! Snön smälter dessutom. Det verkar som jag får pallra mig iväg till jobbet varje dag ändå. Huä!

Kommentar av herrnixon

Jobb är härligt. Äntligen har du kommit tillräckligt långt i din dröm. Gratulerar. Felet med jobbet är arbetstiderna. För långa. Jag jobbar 4 dag och ledig 3. Bra balans.

Kommentar av Antonia

En mycket bra balans. Hur har du lyckats? Är du sugen på att byta?

Kommentar av herrnixon
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: