Institutet för Vardagsnära Upplevelser


herrnixon vs. inkasso – Rond 2
20 juli, 2007, 10:09 e m
Filed under: Bonjour tristesse

Nu är inkasso på mig igen. Den här gången går de i Socks Internationals ledband. Du kanske undrar hur jag kommit i konakt med detta ondaste av onda företag? Det undrar jag också.

De skickar mig strumpor, varje månad och abonnemanget tycks omöjligt att säga upp. Hela situationen känns över huvud taget lite Kafka:ish; strumpbyråkratin (Socks International) krossar den lille medborgaren (mig) med sitt väldiga kundtjänstmaskineri: ”Jaså, du vill säga upp abonnemanget? Då ställer vi dig i telefonkö. Du har plats 427 i kön. Grattis. Du beräknas få tala med en telefonist 28 februari 2008. Glöm inte att vår kundtjänst är förlagd till Nepal, vilket kan synas på telefonräkningen.”

Jag får strumpa efter strumpa hem med posten. Svarta otäcka strumpor, med vedervärdigt smakfulla små rutor på. Varje dag när jag kommer hem är jag lika rädd att en bunt svarta Socks International-strumpor ska sticka upp ur brevlådan.

Men jag får inte bara strumpor, jag får räkningar av dem också. Eftersom deras psykologiska krigföring har knäckt min kampvilja totalt betalde jag deras välsaltade juli-räkning bara för att slippa bråka om det. Och nu har strump-maffian alltså mage att skicka inkasso-hot till mig. ”Vi har noterat att Ni inte betalt Er senaste stumpförsändelse”.
Bäste strumpmogul!”, skulle jag vilja svara, ”Jag skulle hellre prenumerera på Ert lavemang med päronsmak än Era kvalitets-strumpor. Avbryt genast Er terror innan jag flippar ur på George Bush-manér och skickar mina trupper mot Er lumpna strumpfabrik .
Fast så skriver jag naturligtvis inte. Inte för att jag innerst inne är snäll och väluppfostrad eller så, snarare för att jag inte har så mycket trupper att skicka på dem.

Vore jag lika stor som S:t Schulman (sett i antalet hängivna fans) kunde jag mönstra fram en liten fanatisk kärntrupp (”Schulman Jugend”) som på fradgatuggande Al-Qaida-vis stormade Socks International-kontoret, rev kravbreven och återupprättade min ära. Sånt kan fans vara bra till, tänker jag mig. Av någon oförklarlig anledning har jag dock inte lika många fanatiska fans (som bräker ”Genialt!!” så fort jag nyser på tangentbordet) som S:t Schulman och får således klara av situationen på annat sätt.

Idag på jobbet beslöt jag mig iaf för att ringa deras kundtjänst, igen, och göra upp en gång för alla. Jag tänkte ta dem i upptuktelse, vara lite sträng. Jag satt som vanligt i läkarrummet och där satt också min käre kollega, dr D. Han är en mycket allvarlig man och därför blir det mycket roligt när han börjar fnissa okontrollerat. När jag i telefonen, med den myndigaste röst jag kunde uppbringa, presenterade mig som ”en mycket bitter strump-prenumerant” brast det för honom och det började komma bubblade läten bortifrån hans dator. Det lät oerhört roligt, och jag kunde inte hålla mig heller. Jag börjar fnissa okontrollerat mitt i min heliga vrede och samtalet med Socks Internationals kundtjänst kommer helt av sig. När jag lugnat mig hör jag att de påstår att jag inte betalat räkningen. ”Jaså inte, nähä” säger jag lamt och lägger på.
Jag vet inte hur jag ska gå vidare med det här. Det här är nog mer än jag kan ta efter tidigare strump-trauman. Och det här med inkasso! Jag står på ruinens brant.
Nu ska jag dränka mina sorger i Toffifee.

Annonser

59 kommentarer so far
Lämna en kommentar

ha så kul…

Kommentar av Nea

Jag föråt mig. Det var nästan lika hemskt som strump-incidenten!

Kommentar av herrnixon

Men hur i hela världen har du hamnat i deras våld? Du menar inte att du gick på nåt reklamutskick, eller?Du som lyckats ta dig in på medicinlinjen… är det inte vissa krav på begåvning där?Nä.. ska inte moralisera… ska vi starta en insamling? Alla på bloggen ger 50 öre var till strumpor åt nixon!

Kommentar av kyrksyster

Hrrm. Ok. Det här är lite pinsamt, faktiskt.Jag började aldrig prenumerera på strumpor. Jag gick på ett erbjudande om gratis rakhyvlar istället. Då kom strumporna på köpet…För övrigt tror jag nog att ens begåvningsnivå, såväl som förmåga till empati, minskar efter några år på den där utbildningen… :/Insamlingen var doch en utmärkt idé! Har du fått in några 50öringar? Ha man förresten inte olika specifika mål med kollekten olika gånger? Ja, bara en tanke…

Kommentar av herrnixon

Jag som nu bräker ”genialt” så fort DU nyser på tangentbordet ska nu alltså, tycker du, å´dina vägnar, terrorisera ett sock-försäljnings-företag?Jahapp! Då gör jag väl det (ondskefullt leende) det ska bli mig ett RIKTIGT nöje! ( De försökte ge mig gratis sockar så sent som igår!)Men, (Orolig och darrande…) vad är det nu för företag? Och vad HAR de gjort för fel?? Det är inte LÄTT att vara ditt fans ska du veta!

Kommentar av Katrin

Ja, precis! Du ska terrorisera dem!Hmm. Men jag måste alltså kolla upp adressen själv? Fans är så krävande…Men jag råkar veta att företaget ligger i Holland iaf. Du kanske har vägarna förbi? Det är ju ett mysigt land hur som helst. Väderkvarnar och tulipaner!

Kommentar av herrnixon

Jag tycker du ska fråga om dom har en packeterare som heter Staffan. Framhäv ditt missnöje över att bara få en strumpa i taget o säg att du inte vill ha fler singelstrumpor lr nåt… Kan vara en bra ursäkt, vem vet…

Kommentar av Zebzelon

Staffan? Som stalledrängen? Är det så att du känner en sådan som jobbar med strumppacketering? Ich bin nyfiken.

Kommentar av herrnixon

Nu fick du mig att fnissa okontrollerat :)

Kommentar av Anti-tanten

Jag beklagar. Hoppas bara att ingen i närheten försöker telefonera… :)

Kommentar av herrnixon

Hörrö! Har du öppnat toffifeen? Fy! Fy! Men det är svårt med dina strumpor. Men kanske bra också, någon måste ju se till att tvättmaskinen blir matad. Annars skulle den magra och svälta ihjäl och då kan vi aldrig tvätta mer. Så prenumerera du på dina sockor så vi kan göda maskinen och hålla den i form.

Kommentar av emma

Det var iofs en fin tanke. Man måste ju tänka på tvättmaskinerna också. Fast dom luktar ju så illa! Fruktansvärt illa. Jag tror ändå inte att strumpdieten är bra för dom…

Kommentar av herrnixon

haha, ett skratt om dagen är bra för magen… eller nåt. du är ju så rolig! rolig doktor i svarta strumpor :)

Kommentar av veronica

Ja, idag har jag dom faktiskt på mig. Ett av paren…

Kommentar av herrnixon

Du kommer aldrig att bli fri! *skakar medlidsamt på huvudet*

Kommentar av Ister

Nej, jag börjar inse det också…

Kommentar av herrnixon

Haha du fick hägre än min kompis iaf. enligt testen va hon lika bright som en skalbagge ungefär. IQ 25 lr nå sånt. vet inte om d e så tillförlitliga.

Kommentar av Minna

25, det är nästan skickligt. Fast egentligen var jag för dum för att göra testet, jag bara estimerade vad jag skulle ha fått…

Kommentar av herrnixon

Å sen så har jag ju en sugardaddy som ja levar på denna sommar eftersom han levt på mig halva våren. Rätt skönt tycker jag.:D

Kommentar av Minna

Jag ska också skaffa mig en sån.

Kommentar av herrnixon

Jag känner med dig. Befinner mig i en liknande situation. Jag får fortfarande hem kalsonger i brevlådan, trots att mina pojkar har flyttat hemifrån…Försök att lära dig att leva med detta istället, för du kommer dessvärre aldrig att bli fri.Önskar dig lycka till!P.S Jag dammtorkar med mina.

Kommentar av Tant

Jag fick en vision att du kanske kunde sätta dem på huvudet, gå ut med dem och se hur folk reagerar. Om du gör det lovar jag att dammtorka med mina stumpor…

Kommentar av herrnixon

FÖRST!

Kommentar av Sofie och Fia

Duktiga duktiga sofie och fia som (nästan) kom först!/Schulson

Kommentar av herrnixon

Åh nej, har du också gått på det där. Jag erbjöds ett par damstrumpor för en mindre summa och skulle få ett par herrstrumpor på köpet. En dag dimper de små paketen ner i brevlådan och idioterna tror att jag tänker betala frakt för BÅDA paketen. Ha! Där brast det för mig, jag ringde och skällde så där som bara jag kan och sedan dess har jag sluppit både strumpor och fakturor.Kapten Stofil har jag inte läst, men man vet aldrig, jag kanske kollar upp det.

Kommentar av Fröken Politiskt Korrekt

Kapten Stofil är alltid stabil. Ett annat tips kan vara att sätta de överblivna strumporna på öronen, som slokande labradoröron undefär. Mycket klädsamt för stor som liten!

Kommentar av herrnixon

Har bommat din blogg totalt.Men från och med idag liger du som favvo hos mej!Du är en nutida Thorsten Erhenmark.ÄNTLIGEN:m.v.h

Kommentar av puppe

Tänk den som ändå visste vem farbror Erhenmark är! Eller var. Men så är det ju med dagens ungdom, historielösa och otacksamma!Men ändå. Att vara favorit är ju alltid trevligt! :)

Kommentar av herrnixon

Känner med dig…jag håller på med ComHem som inte tycks klara av att fixa min telefon. Suck! Surf’s up, dude.

Kommentar av Sweetish

Surf’s sannerligen up! Helt sjukt högt upp faktiskt.ComHem och Socks International… kanske kunde de skicka räkningar till varandra istället?

Kommentar av herrnixon

En gång i tiden (för kanske 10 år sedan) fanns världens bästa affär. Den hette ”Stigs strumpshop” och fanns i forumgallerian här i Uppsala. I Stigs strumpshop fanns det strumpor…mest. Den finns inte mer. Vad vill jag då ha sagt med det här? Jo, att alla som handlar med strumpor är inte elaka.Eller de kanske de är. Jag träffade nog aldrig Stig.

Kommentar av blirger

Jag kan köpa att alla in strump-bizzen inte är onda människor. Men de flesta i den kombinerade telefonförsäljar/postorder-branschen däremot, det tror jag. För inte har du väl några positiva erfarenheter av sådant?

Kommentar av herrnixon

JO, jag förstår att du är trött då du verkar ha strumpmaffian efter dig… Lycka till!

Kommentar av Pupplan

Ja, den där jäkla strumpmaffian. Snart hittar jag väl en blodig mockasin i sängen…

Kommentar av herrnixon

Gör nu så här.. Skriv ett brev att du bestrider de krav som du får från inkassoföretaget. Skriv så ett brev till strumpleverantören och skicka det som ett rek med mottagningsbevis. På så sätt bör du anses ha sagt upp leveranserna (de som förmodas komma)Lycka till!

Kommentar av Kennet K.R.

Upp till kamp!Fast jag ska faktiskt försöka lösa det på fredlig telefonväg, jag är ju en timid själ i grund och botten… :)

Kommentar av herrnixon

Börja ge strumporna namn så ska du se att allt blir lättare och roligare. Ester, Evert och Maximillian osv. Påkalla uppmärksamheten på dessa namn närhelst du slår en signal till kundtjänst.

Kommentar av Louise

Jag misstänker att det där kommer att sluta med att jag får ge migsjälv egenvård på psyk-kliniken…Nu måste jag ta av Evert. Han säger att foten han sitter på luktar svett.

Kommentar av herrnixon

Hey! Jag är svinbra på att få såna där parasitföretag att dra öronen åt sig och sluta med sina äckliga utskick. Ge mig numret så ska jag läsa lusen av den stackars telefonisten… det blir inte första gången jag fått en sådan att gråta. Mohahahaaaa :D

Kommentar av Donna Lee

Det beror väl helt på hur man resonerar.

Kommentar av Catwalker

Som svar på ditt svar på ”Är det inte rätt ologiskt att vara kategoriskt emot självmord men för dödshjälp?”:Nja, jag tycker inte det beror på hur man resonerar.Om det finns situationer då det är ok att låta någon annan ta ens liv (=dödshjälp) så har jag svårt att se att det inte skulle vara ok att ta sitt eget liv i samma situationer.Därmed inte sagt att alla självmord är moraliskt försvarbara, absolut inte.Eller hur tänker du?

Kommentar av herrnixon

Det mesta jag vill ha sagt står längre upp, du kan läsa där om det är någonting du inte förstår. För att ge dig en förkortad version av vad jag menar kan jag säga såhär: Någon som begår självmord har ett val, denne kan i dem flesta fall få hjälp och tillfriskna. Den som får hjälp med att dö ifrån en kronisk sjukdom har inget val utan kommer ändå att dö inom kort. Som sagt så ber jag dig läsa längre upp ifall det är någonting jag utelämnat som du vill ha svar på.

Kommentar av Catwalker

Och jag menar att om den som vill ha hjälp att dö ifrån en kronisk sjukdom tar sitt eget liv behöver det inte vara fel (förutsatt att man accepterar dödshjälp, vilket du ju gör).Och då är ju inte självmord alltid fel.Det är därför jag tycker det är ologiskt av dig att vara för dödshjälp medan du tycker att självmord alltid är fel.

Kommentar av herrnixon

Jag tycker att du ska skicka tillbaka strumporna, använda och otvättade. Gör du så under några veckor, så tror jag att de slutar skicka nya strumpor till dig.

Kommentar av Imse Vimse

Det slutar skicka strumpor och skickar en jättelång räkning istället… >:v|

Kommentar av herrnixon

Jag måste säga att jag blev imponerad över min egen smiley där.

Kommentar av herrnixon

Staffan som tar strumporna när man tvättar… Han kanske packeterar dom oxå! Staffan i vår tvättstuga har f ö gått från att sno strumpor till att försnilla mina t- shirts…

Kommentar av Zebzelon

Han är fräck, den där Staffan. T-shirts nu också. Om jag ser en kille med för många t-shirts som ser ut att bo i en tvättstuga ska jag tipsa dig om var man kan hitta honom…Hmm.Jag tänkte skriva något helt annat. Men jag glömde helt bort vad. Förargligt, för nu har jag känslan av att det var något jättebraochviktigt.

Kommentar av herrnixon

Du verkar/är, enligt mig, vansinnigt rolig och din blogg är väldigt roande! Underhåller du sjuklingarna också när du är i tjänst? Återkommer när du kan börja dammtorka med strumporna.

Kommentar av Tant

Mja, jag försöker håller en lite seriösare profil där. :)Fast iofs, om man har en bra relation med en patient där det funkar så kanske jag kan kosta på mig en skojighet nån gång, fast annars tror jag man ska vara försiktig med sånt där. Är jag det minsta osäker på hur det skulle tas är jag den mycket seriöse och småtråkige herrnixon…

Kommentar av herrnixon

Det kunde vara värre. Det kunde vara strumpbyxor!Tittar i garderoben och räknar till 43 par strumpbyxor i färgerna Black (svart)Pearl(diffust grå)och Natura(vanlig benfärg). Med hög midja.Och jag som använder strumpbyxor en gång om året.Har alltså strumpbyxor tills jag dör….ps Har lyckats häva prenumerationen :)

Kommentar av Isgrid

Benfärg. Det ordet gillade jag. Benfärg.43 stycken, ja, undrar vad man kan göra med så många. Du kanske kan sätta något par på huvudet, som hatt. har sett att vissa hiphop-artister (http://www.netministr…) har ngt som ser ut som nylonstrumpor (!) på huvudet under sina fina kepsar. Och det är säkert varmt och gött på vintern…pslucky you!ds

Kommentar av herrnixon

Men kolla… den här var ännu värre!Men definitivt en nylonstrumpa:http://www.poster.net

Kommentar av herrnixon

Fniss…hiphop varianten var snygg *host*Ser ut som en kombinerad strumbyxa och tubgas *multifunktion* Fast jag har inga i den där snygga mörkvita färgen :(Länk nr 2 var ”not found -error 404″….så den är mer svårbedömd. Men ”värre”….låter härligt illavarslande…

Kommentar av Isgrid

Katastrof! Den bilden var ju jättefin. Det var allas vår favvotvättbräda 50 cent som posade med snyggvestrumpan på sitt lilla huvud. Jag ska försöka hitta den igen…Kanske kan du beställa den mörkvita från något postorderföretag? :)

Kommentar av herrnixon

Här är den! Igen! Tar man bort mellanslagen och sätter ihop det till en adress ska det nog funka den här gången. Den är så… yeah yeah, wow wow.http:// http://www.poster.net /50-cent /50-cent-50-cent-gun- 1076368.jpg

Kommentar av herrnixon

Eftersom jag kommer från ett mindre samhälle, ett mycket mindre samhälle, så måste jag nog dessvärre göra dig besviken. Här är alla orginal. Reaktionerna när jag iklädd kalsongerna (på huvudet) gick ut i byn, uteblev. Ingen märkte någon skillnad mot tidigare hattar jag har haft.

Kommentar av Tant

Jag blur ju ändå fundersam om det beror på den höga orginal-faktorn i samhället eller ditt tidigare val av hattar… :)

Kommentar av herrnixon

Fast du får förstås en guldstjärna för försöket!

Kommentar av herrnixon
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: