Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Att komma ut ur garderoben på ett dåligt sätt
19 mars, 2007, 11:02 e m
Filed under: Bonjour tristesse

Idag var jag, som bekant, på venerolog-mottagningen. Inte som patient, det bör kanske sägas för dom som inte hade det storslagna nöjet att läsa min föregående blogg. Inte skulle väl jag ha varken tomtar i trumpeten eller på loftet. Nej. Jag var där i landstingsuniform, på rätt sida provtagningspinnen.

Hur som helst. Det tär på själen att se så många befläckade underliv på en och samma dag, och tidigare ikväll kände jag att stunden var kommen för att bearbeta det hela. Som en form av poesi-debriefing skrev jag ihop en vacker dikt, om än med venerologisk prägel:

Jag är ditt ollon – du är min säd,
låt min bultande slägga möta ditt städ!
Livet är för kort för detta hetero-liv,
låt oss umgås med bögar och skaffa oss HIV!

Som den anständiga människa jag är ryggade jag tillbaka i förskräckelse inför de vulgära, ja – närmast skändliga, ord jag just satt på pränt. Jag bryter ju mot versmåttet på ett flertal ställen, och vad gäller innehållet måste jag bara beklaga att det återigen kommit i skrift.
Men i debriefing är ju allt tillåtet, tänkte jag, och då jag vet att (klass-)kamrat P delar både min dekadenta humor och saknar varje uns av homofobi sände jag SMSledes iväg det hela till honom. Trodde jag. Dessvärre strulade telefonboken och SMS:et slank förargligt nog iväg till J istället.

Nu har en halvtimme har gått, och J har fortfarande inte svarat. Emma tycker att det är vansinnigt kul. Jag börjar bli orolig.


23 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag kan se dina kommande journalanteckningar framför mig – allt i poesiform. Vilken osis (eller snarare underhållning på ett obehagligt sätt) för patienter som väljer att hämta ut sin journal…

Kommentar av Malin

Jag har funderat på haiku-form, vad tror du om det?

Kommentar av herrnixon

Här kommer en pedagogisk hälsning från oss:http://www.comedycent

Kommentar av Sofie och Fia

Hade min dator inte varit en sådan kretin hade jag nog kunnat kolla på videoklippet :/

Kommentar av herrnixon

Haha vilken ångesttimme din polare måste genomgå nu. ”Hur ska jag förklara för honom att jag inte är lagd åt det hållet utan att såra honom, han är ändå min polare…”

Kommentar av sabani

Vi får se… möjligheten finns ju att han tackar ja!

Kommentar av herrnixon

*ASG!!!*

Kommentar av Suss

Nu har jag läst mycket här och jag har inte skrattat så gott på länge. Du kan verkligen det här med att skriva humor!Här kommer jag att hoppa in, det kan du hoppa upp och sätta dig på! *L*:)

Kommentar av Suss

Haiku gör sig garanterat som journalanteckning,däremot vet jag inte om journalanteckningar gör sig som haiku. Prova vet jag!Fast jag tror mer på den något friare stilen du ger exempel på ovan. Den ger mer utrymme för poeten i dig!

Kommentar av Anton Larson

ehum herrN..varför inte skriva anteckningarna och! även diagnosen som patienten får som anagram.t ex höstfrusallad!dvs du har flatlöss.lite skojsigt kan man tycka.om man nu inte har det vill säga… ; S

Kommentar av Nea

Suss:Så trevligt. :)Tur för dig att du läste för övrigt då jag funderar på att ta bort den här bloggen snarast, då den överskred någon sorts gräns som inte borde överskridas, kände jag…Anton ”fortfarande bitter?” LarssonDet är ju själva tusan att jag inte har tillgång till någon journalanteckning här och nu, annars hade jag provat. MEn jag kan föreställa mig! And I like what I föreställer mig. F.ö. tar jag helt avstånd från den där ”poeten i dig”…Nea:Det var lustigt att du tog upp det, då jag och nämnde P faktiskt satt och konstruerade medicinska (nåja) palimdrom(er?) på en föreläsning häromdagen…

Kommentar av herrnixon

Ha ha. Jag kissar på mig. J har väl humor?

Kommentar av Clara

Clara:Jag hoppas sannerligen det…Men jo, det får man nog säga att han har. :)

Kommentar av herrnixon

Där ser du! *snörper som vanligt men dock lite hårdare denna gång med munnen* Så går det när man sitter och pluggar och ARBETAR på VILODAGEN! Har inte din konfirmationspräst lärt dig 10 Guds bud? Och inte var du i högmässan heller?! Det straaaaaaaaaffar sig…Nåväl… hihi… jag skickade en gång ett puttenuttigt SMS till min son om bäddad säng osv… inte fick han det, men jag vet inte vem som fick det… jag hade en siffra fel i numret…En annan gång svarade jag honom när han frågade om gräset var grönt hemma ännu… att jag trodde att han skulle ha gräset med när han kom… Det raderade han illa kvickt… förstår inte varför?

Kommentar av kyrksyster

Haha. Kanske var du trött i fingrarna av allt topspeteri, så det var därför ditt sms slank iväg?Jag fick som vanligt lust att hänga på diktandet, men med tanke på ämnet som behandlas lyckades jag stoppa tanken innan den rann ut i fingrarna och smetade sig fram över tangentbordet. Puh.(Japp, häromdagen fick jag hindra en obotlig lust att säga till en far – som hämtade sitt barn, som alltså befinner sig i bland annat min vård hela dagarna – att ”skillnaden mellan frugan och jobbet är att jobbet fortfarande suger efter ett år, höhöhö”. Men nämnas bör, självfallet, att det var HAN som började med en tvetydig halvt under bältet-kommentar.)Ja, som sagt. Ibland ska vi vara glada att jag hindrar mig själv innan jag hamnar i alltför skumma situationer. Skummare än könssjukdomsträsket. Om det går?

Kommentar av Blackart

Telefonboken strulade… Visst :)

Kommentar av Lottchen

Gäddan, din gamla fiskletare. Gräva i könssjukdomar, aaaah, låter glammigt att va läkare… hehe.Men du, jag har lagt ut en mailadress på min bloggis, om du vill se bilder på lillbullen a la skelett ultraljud och inte räds att skicka ett mail till mig, så gör det. Du förstår ju hur stolt jag är över min lilla Homer-apa!!

Kommentar av Louise

JAg känner redan nu att jag vill ha dig som doktor. Tänk att få sin dödsdom uppläst i olika versmått. *L*

Kommentar av TheHustru

Din blogg muntrar upp varje gång, sitter och skrattar rakt ut på ett störd-galning-aktigt sätt!

Kommentar av Sofia

kyrksyster:Kanske beror det hela på att jag (ännu?) inte är konfirmerad. En hedning, m.a.o.. Och då går det som det går. För övrigt tycks söner vara ett otyg! Inte för att jag själv har erfarenheter i frågan, men ändå.Blackart:Meh! Jag hade ju gärna sett om dina fingrar kunde trycka fram något värre än mina…Jag röstar helhjärtat för att du ska involvera dig i en Skum Situation nästa gång du får chansen, och sedan berätta om det hela!Lottchen:Hyssch! Han läser bloggen ibland tror jag, du får inte störa mitt subtila raggande!Louise:Jag ska försöka leta fram adressen! Dessvärre har jag inte läst ap- & förlossningskursen än, så jag kanske inte förstår så mycket av bilderna, vem vet?TheHustru:Kära Peggy!Det ska vi nog kunna ordna, vad har Ni för sjukdom..? :)Sofia:Hmm, ja, det är ju tyvärr en biverkning som kan uppstå vid viss läsning…

Kommentar av herrnixon

Skrattar rått åt detta….vilken miss med dessa tekniska tingest.Underbar dikt förresten, tycker sen när du är färdig med studierna, att du kan jobba där och läsa lite poesi för dina patienter…det uppskattas nog. =0)Lycka till nu med dikten till din kompis. ;)

Kommentar av Blomsterflickan

Vi kan ordna en liten konfirmationskurs… Kanske fler som vill tillbringa en månad i min lilla by…… min lilla by ja…

Kommentar av kyrksyster

Blomsterflickan:Åh, hum, tack. Jag ska nog satsa lite på spontandiktning på patientmottagningen, det kan nog bli en hit :)kyrksyster:Din lilla by… tänk den som ändå hade en sån. Jag tar för givet att du är borgmästare också?

Kommentar av herrnixon
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: