Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Vardagsterrorism!
6 mars, 2007, 9:14 e m
Filed under: Bonjour tristesse

När nöden var som störst, dvs dagen innan ÖronNäsaHals-tentan slog de till, terroristerna.
I korridorens vardagsrumsfönster har sedan urminnes tider (november) ett avocado-träd odlats. Det hade uppnått den respektabla höjden av ca 20 avocado-centimeter och blickade majestätiskt ut över teven och matbordet. Men en dag var det alltså borta. Stulet, skövlat, vem vet.
Jag känner mig kränkt. Nästan en smula skändad, tillochmed. En skyldig måste fram.
Då Uppsalas poliskår är notoriskt inkompetent valde jag att inte kontakta dem utan leda spaningarna själv. I egenskap av spaningsledare har jag två huvudspår:

1. Terrorist-spåret.
Efter 9/11 och attentatet mot Londons t-bana var det ju länge sen Ladde (Usama bin, alltså) fick till något rejält terror-dåd, så det talar ju för att han kan ha haft ett finger med i spelet. Kanske smeker hans smutsiga labbar i detta nu mitt smäckra avocado-träd. Detta är en sjuk tanke, och det bär mig emot att skriva ned den. Men inget kan förtigas om demokratin och imperialism…förlåt friheten ska segra! (Inget som misskrediterar arabländer i vart fall.)

Efter att ha följt utrikespolitiken de senaste åren har jag lärt mig att man inte behöver säkra särskilt mycket spår för att kunna hänföra både det ena och det andra till terrorism. Jag funderade på att göra som Bush, peka med hela handen och bomba ut några korridorsrum.
I Axels rum misstänker jag t.ex. att Flogsta-terroristerna har en utbildningsanläggning, och förmodligen kokar de ihop bomber inne hos Louise.
Hade jag bara haft en armé att räkna med hade jag gjort processen kort med dem. Som det är nu får spaningsarbetet fortsätta.

2. Multinationella-företags-spåret
Teorin är alltså denna:
Storföretag som McDonalds etc etc hugger ned regnskog i Brasilien för att odla käk till sina broiler-kor. Så är det. Regnskogen kryper, småbönderna blir arbetslösa och allt är allmänt jävligt. Till och med BigMac:arna, som ju är slutresultatet av all deras lömskhet, är faktiskt allmänt jävliga. (Ja, nu är jag förstås vegetarian, men jag har för mig att de var rätt slätstrukna.)
Kanske är det så att det inte fanns så mycket mer skog att hugga ned i Brasilien och att de behövde fixa nytt land på annat håll. Och vad skulle då passa bättre än mitt territorium, där jag fridsamt odlade avocado? Ja, precis, ni vet ju hur troligt det är. Otroligt troligt.

Men det här spåret är lite farligt eftersom även om det visar sig att jag har rätt kommer de onda multinationella jätteföretagen krossa mig likt en svagsint ruda då de har en massa många pengar och advokater i sin tjänst. Det är så det har blivit i världen, och nu drabbar det mig. Verkligen förjävligt, måste jag säga.

Så oavsett vilket av spåren som är det sanna insåg jag snabbt att jag låg illa till, och att det enda raka var att byta strategi. Jag vände andra kinden till och bet i det sura äpplet (som tydligen fanns på den sidan). Idag planterade jag alltså under högtidliga former en ny avocado-kärna. Må den växa i frid.
Jag planterade också två krukor Mimosa Pudica, a.k.a. Sensitiva.
Alla sanna blomsterentusiaster out there vet ju att det här är krukväxternas kung. Vad gäller alla er andra kan jag bara säga att det är en grym växt på många sätt. Nu ska jag gå och kolla om den har vuxit nåt. Trots allt har fröna varit i jorden i en dryg halvtimme.

Annonser

16 kommentarer so far
Lämna en kommentar

1. Det var i typ september du planterade avokadon, och hade det inte varit för mig hade den varit utkastad AV DIG i oktober. Men nu vaktade jag den nogrannt! Utom just vid det tillfälle då den blir stulen, mördad. 2. Låt oss sörja.

Kommentar av emma

September! På min ära. Låt oss enas om att det kan ha varit i oktober. Jag sörjer förresten redan.

Kommentar av herrnixon

Det går inte att få sensitiva att överleva….. talar av erfarenhet. :)

Kommentar av Schahrazad

Frimärks-sex? Spännande! Men ändå inte. Men å andra sidan, vad vet jag?? Ska snacka med Emma om det här. Jag misstänker missnöje från hennes sida.

Kommentar av Louise

Alltså, jag tycker du tar det här väldigt lugnt! Med Brottet som har begåtts. Jag tror faktiskt att du behöver utveckla din paranoia lite mer. Har du tex glömt bort den där fastighetsförvaltarn? Uppsalahem, eller vad var det? För att inte tala om att man bör misstänka den där Louise som just flyttat in, är det inte lite märkligt att hon flyttat in just i er korridor så snart innan växten ”försvann”? Och jag menar, varför tror du att Uppsala poliskår är så inkompetenta? Va va? Konspiration, naturligtvis!!

Kommentar av Louise

Ett tredje alternativ kan ju vara SÄPO…För övrigt har jag aldrig sett någon avocadoplanta i korridoren. Det är inte så att du saknar spänning i livet och bara inbillar dig?

Kommentar av Anonym

Du har blivit utmanad! Läs mer här: http://blogg.aftonbla

Kommentar av Hanna

Meh, hade ju också tänkt utmana dig men nån hann före. Jaja..http://blogg.aftonbla

Kommentar av Helga och Ia

Är alla större avokadokidnapparenheter inkopplade?I så fall, antag utmaningen jag just givit dig. Se på min blogg :)

Kommentar av Lottchen

Schahrazad:Det låter inte bra. Men du får ju inte släcka mitt hopp så här direkt efter avokado-krisen, jag kan ju förlora hoppet helt när det gäller odling.Louise:Ang. frimärks-sex: Det involverar en hel del tunga, kan jag meddela. Och ett frimärke, förstås. Själv föredrar jag ett sånt där med kungen på, men det är ju individuellt. Om Emma är missnöjd? Hmm. Jag har inte vågat berätta något…Ang. min (icke-)paranoia: för tusan! Hur kunde jag låta bli att misstänka Studentstaden AB!?? Det hade garanterat blivit spår #3! Och korridors-Lousie är garanterat huvudmisstänkt av dem som bor här. Och den där blogg-louise… HON måste det vara! Jag vet det, jag känner det på mig. Det är ju ungefär samma sak om man är så pass synsk som jag. Men hur ska jag få henne att erkänna. Hmm.. den får jag fila på…Anonym:Förvisso saknar jag spänning, men nog tusan har här tronat en mäktig avokado nån gång när ni har varit här…Hanna & Helga und Ia & Lottchen:Vafalls! Är det här en konspiration för att få mig att släppa avocado-terrorism-utredningen så att någon ny av mina kära krukväxter kan stjälas!? Nåväl. Jag får väl anta utmaningen ändå, trots att det är tre mot en…

Kommentar av herrnixon

ooooh. frimärkssex låter ju genast alldeles förtjusande! tänk att jag levt i celibat så länge att jag inte kunde göra den givna kopplingen. skandal. men Emma blir nog inte så förfärad över din fetisch, om hon bara får kika på. annars kan du nog idka det med barbie, han verkar öppen för de flesta idéer. men vart har han tagit vägen förresten? har du ätiuppan?mmmm nu ska jag gå och äta lite god nyplockad avoc… nej jag menar chokladpralin!

Kommentar av Louise

Du är utmanad!http://blogg.aftonbla

Kommentar av Sofie och Fia

Medan du var fullt upptagen med allehanda terroristjakt och blomplantering, lyckades jag fånga in dig och kräver nu att du ställer upp på duell…eller i alla fall antar utmaningen. Läs mer på http://blogg.aftonbla

Kommentar av Maj

Louise:Försök inte! JAg har läst en massa om kroppen, och jag vet nog att du levt under nio månader i celibat, inget att skryta med. Själv levde jag 17 år i celibat. Ang. barbie är hon säkerligen öppen för det mesta. Du har inte sett en kortfilm som heter ”Schlangeman” händelsevis?(MIN AVOCADO! TJUV! THIEF! BAGGINS!)Sofie & Fia & Maj:Ok ok. Utmaning. Jawohl. När tiden är mogen ska ni få veta både det ena och det andra.

Kommentar av herrnixon

Jag tror att det är Palmekomissionen som ligger bakom det: 1. Christer Pettersson går inte att anklaga längre.2. Palme har sagts ogilla avocado.Men framförallt; de där kärnorna. Jag tycker att det är grymt synd det där med regnskogen, för de där hamburgarna är inte så jävla roliga alltså. Kunde de inte gjort nån GOD mat istället när de ändå ska fördärva allt?

Kommentar av Eric

Eric:Ja, där har du en poäng. Jäkla Palme-komission! Hur bara kan dom? Ja, jag ska inte hetsa upp mig, men ändå. Men jäkla Palme också, förresten. Vad är det för fel på avokado? Det är ju en finfin frukt.Och regnskogen… och hamburgarna…Plötsligt sjunker alla endorfiner ner i tårna och jag förlorar hoppet om mänskligheten. Var är världen på väg egentligen?

Kommentar av herrnixon
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: