Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Institutet för höghastighetsbloggning presenterar dagens underbara blogg
11 december, 2006, 5:51 e m
Filed under: Bonjour tristesse

Helgen är, precis som livet, mycket kort.
En av dem tog slut igår och lyckligtvis var det helgen.
Helgen var högst ordinär, ”vanlig”, en riktig svensson-exemplar av sin sort – ett omdöme den säkert inte hade uppskattat alls om den hade varit en människa. Människor brukar som bekant av något märkligt skäl ta det som en förolämpning om man kallar dem vanliga, de föredrar att inte vara genomsnittliga.
Även om man olyckligare, fulare, dummare och har färre pokemon-kort än genomsnittsmänniskan vill man inte vara genomsnittsvanliga. (Den åsikten, om något, måste vara elitism.  Ibland kan jag, er vidsynte bloggvän, undra lite vad som är så hemskt med att vara vanlig, förstås utan att våga fråga.)
Det verkar finnas någon slags psykologisk drivkraft att vilja vara just den man är, även om man inte råkar gilla sin situation. Vilket förstås är bra, eftersom det är svårt att överklaga, reklamera livet och återfödas som Mr Medeltal. Nej, ack, man får hålla tillgodo med sig själv, och där gäller det att Gilla Läget, som ex-lumparna i min omgivning säger.

 (Dock kanske till och med helgen ta illa upp om jag kallade den vardaglig, då detta borde gå emot helgens innersta natur.)

[ Plötsligt förvandlades herrnixon från ordvitsande och besserwissrig hobbypsykolog till en vanlig dödlig bloggskrivare, och detta var vad han skrev: ]

Helgen, ja.
I fredags var det någon slags vin & kex-kalas hos en forntida kamrat. Som vanligt på sociala tillställningar rörde sig min mun och sa trevliga saker, men till skillnad från hur det kan vara var det faktiskt rätt kul.
Lördagen tillbringades i den egna korridoren trygga men föga stimulerande miljö. Först kollade jag och emma på snyggöverskattade ”Howl’s moving castle”, sen med tobbe, anna och johan på hur kamrat Fuglesang red upp till himlen i en gigantisk fallossymbol, plikttroget vaktandes sin nödutgång. Dock verkar det inte som att det är frågan om någon regelrätt slutförvaring av karln där uppe, så som det väl annars brukar vara i himlen. Profeterna i dagstidningarna har förutspått hans återuppståndelse på jorden till om 11 dagar. Jag tvivlar, som vanligt.

Som om det inte skulle räcka med rymd-Christer är det är idel program om nobelpristagare också. Hade jag inte varit så extremistiskt tolerant hade jag fått krupp av alla überpräktiga fullkornskändisar.
Det görs program efter program som intygar hur fina människor de är, att de jobbar lagom hårt, har tid för sin familj och köper KRAV-märkta fiskpinnar (…innan de pillar i sig julskinkan vars ägare, grisen alltså, kastrerades utan bedövning eftersom hans könshormoner ger köttet en obehaglig bismak, men hallå, man kan väl inte bry sig om allt liksom, bah). 
Jag kan sätta stora summor pengar på att fullkornskändisarna inte är så helylle som de ser ut. Jag bara väntar på det Uppdrag Granskning-avsnitt där det avslöjas att Ingvar Oldsberg egentligen tänder på bisonoxar och att Christer Fuglesang utför fasansfulla experiment på sina pelargoner i sin mikrovågsugnen.
(Ok, jag Ska sluta gnälla på astronautstackarn.)

Men det ju ett jättebra ord, fullkornskändis. Det måste jag lansera! Ska jag någon göra avtryck i historieböckerna ska det vara genom att få in det i SAOL. Som lottchens finfina ord för julgranskula, som jag skamligt nog glömt.

Nej, nu är det dags för soppa.

Annonser

8 kommentarer so far
Lämna en kommentar

jag litar på herrnixon. Förslag i dagens inlägg önskas!

Kommentar av Auntie Tee

Punla! Hallå liksom! Du måste följa lottchen lika slaviskt som jag! Dessutom måste du vara snäll mot RymdCrister. Jag gillar honom.

Kommentar av emma

Auntie:Förslag ges mot royalties för varje såld tavla… eller efter en viss betänketid. Nu ska jag bli tng-nörd!Emma:Som alla sanna lottchen-fans vet heter det ju pumla!Och Fuglesang, den odräglige låtsaskosmonauten, skulle säkert uppskatta en Christrigare stavning av sitt namn… >;)(Ibland är jag helt fantastiskt jobbig!)

Kommentar av herrnixon

gud, du måste va jätteavundsjuk på den där rymdfararn. å är du inte det tycker jag att du genast ska släppa snacket om honom annars kommer fler än jag komma på dig. hehe.jag såg att du hittat till min lilla gulle-Claras blogg. och dessutom hittat ett visst samband mellan henne och mig. jodå. vi har fler samband gömda mellan oss också, vid min dödsbädd kan jag viska dom till dig. förutsatt att du är där i egenskap av kirurg förstås och sådär gädd-klantigt skär fel eller nåt. men då vill jag kanske hellre sticka skalpellen i ögat på dig än berätta hemligheter. ja, tänk…

Kommentar av Louise

oj, det kan tänkas att jag råkade skicka en anonym kommentar. jag vet inte. men det var jag iaf…

Kommentar av Louise

Louise:Ja, nu var du allt lite hemlig. Och jag är inte riktigt säker på att jag skulle låna ut skalpellen om jag gäddklantar i min framtida karriär… :)För övrigt ska jag inte ta åt mig hela äran, faktum var att nämnda Clara lämnade spår efter sig här, som jag bara följde…

Kommentar av herrnixon

Phu! Blev alldeles matt av att du glömt PUMLA PUMLA PUMLA tills jag såg hur Emma räddade dagen. Nu ska jag slappna av lite innan jag fortsätter.Så! Ack ja, det svenssonföraktande svenssonlandet. Självförakt är aldrig bra. Det tar energi och ger huvudvärk, i svåra fall eksem som inte ens går bort med stark kortisonsalva. Låt oss därför ta varje tillfälle i akt att bekänna vår vanlighet med stolthet. Jag kan börja. Jag gillar makaroner och tycker att Volvo verkar vara en trygg och bra bil.

Kommentar av Lottchen

Lottchen:Jäklar, jag skrev ett långt och fint svar och så flippar datorn ur när jag ska skicka det.Kanske ett passade straff för en pumleglömmare?Nu ska jag skämmas innan jag fortsätter.Så!Det är möjligt att eksemen du nämnde går bort med sprit. Jag vill minnas att vi fick lära oss på kemin att alkohol kunde lösa en hel del saker. Nå, nu är det min tur att bekänna min svennighet:Jag tycker att golden retrievers är en fin och mysig hund och jag skulle gärna ha en dylik i mitt hem, och ja – volvo verkar bannemej tryggt, och jag har funderat på att byta kön mer än en gång.Hoppsan, nu blev det fel någonstans.

Kommentar av herrnixon
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: