Institutet för Vardagsnära Upplevelser


Fraulein Schmidt måste äta (das Fraulein 2/3)
26 oktober, 2006, 12:12 e m
Filed under: Bonjour tristesse

Lunchtimmen var slagen en grå oktoberdag och fraulein Schmidt var hungrig. Hon lade sina papper åt sidan och tog fram sin lunchlåda. Inne i lådans mörket låg lunchen och väntade. Förra veckan hade hon ätit en gasell. ”Undrar vad det kan vara den här veckan” tänkte Fraulein Schmidt, fast på tyska, hennes modersmål. Med darrande fingrar öppnade hon lådan och gissa om hon blev förvånad när det enda hon såg var ett darrande litet ägg.
Inte kan man väl äta ägg, utropade hon förskräckt, varpå hon åt det lilla ägget. ”Att äta eller att ätas” tänkte hon. ”Det var jag eller ägget”.

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hmm, du som praoat inom psykiatrins värld på sista tiden, du tror inte att du lider av lite granna schizofreni eller så?Det här med tysktanten känns oroväckande :)

Kommentar av Louise

Jag sympatiserar med fraulein. Äta ägg? Vad avses? Hönan först! Eller?

Kommentar av Lottchen

herrnixon om jag får be…detta var en alldeles, alldeles underbar liten betraktelse över varats eller icke varats olidliga eller icke olidliga lätthet eller ja…eehhh…mindre lätt att handskas med…oomkullrunkelighet. *förtydligar och hostar visst till lite* äh.jag tyckte om den! ; )

Kommentar av Nea

Louise:Mycket möjligt. Jag tror också det smittar… :)Eller så var det så att jag hade två femminutare över framför datorn, och var mkt trött på mina ”vanliga” bloggar…/nixon aka fraulein S.Lottchen:Ja, nej. Det är sjukt. Och i det här fallet kom ägget före hönan.Nea:Tack! Det glädjer mig särskilt då:1. Jag tror att du är tämligen ensam om det.2. ”oomkullrunkelighet” är ett av dom… märkligaste orden vi har i vårt kära språk.God afton.

Kommentar av herrnixon
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: